Follow Us
Facebook Instagram YouTube

Fabio Barbagallo

Ai studioi kitarë me Fabio Maida dhe u diplomua nga Liceo Musicale ‘Vincenzo Bellini’ – Caltanissetta (Sicilia).

Ai vazhdoi studimet e tij të specializuara në kitarë me Maestrin e mëposhtëm: Alirio Diaz, Alvaro Company, Vladimir Mikulka, Angelo Gilardino, Nuccio D’Angelo.

Ai ka fituar çmime të ndryshme muzikore në shumë konkurse italiane në qytetet e Lodi, Genova, Alassio, Matera, Lamezia Terme.

Ai ka dhënë koncerte si solist dhe si anëtar i ansambleve të ndryshme të dhomave në 17 vende në Botë: Itali, Rusi, Ukrainë, Bullgari, Serbi, Kroaci, Qipro, Kosovë, Angli, Çeki, Portugali, Suedisht, Danimarkë, Venezuela, SHBA, Tajlandë.

Ai studioi për leximin e shkrimit të muzikës, kundërpikën dhe përbërjen në Conservatorio di Musica të Palermos. Në vitin 2005 u nderua me Diplomën në ‘Elektronike Muzikë’, nën drejtimin e Alessandro Cipriani dhe Emanuele Casale në ‘Institut Superiore di Studi Musicali’ Vincenzo Bellini në Catania ku u dha edhe ‘Diploma Accademico di II Livello ‘në disiplina muzikore dhe teknologji të reja me notën maksimale prej 110/110. Ai ka shkruar për revista të rëndësishme muzikore italiane, të tilla si ‘Seicorde’ dhe ‘Musica e Scuola’ dhe shpesh është anëtar i jurisë në garat kombëtare dhe ndërkombëtare [dmth. Siracusi, Augusta, Catania, Caccamo, Rimini, Mottola, Voronezh (Rusi), Kyustendil (Bullgari), Nikosia (Qipro).

Si kompozitor ka ndjekur seminare të ndryshme me Nuccio D’Angelo, Giorgio Gaslini, Alvin Curran, Domenico Sciajno, Paola Prestini, Milicia Paranosic, Michael Gordon, Ëolfgang Motz, Joel Hoffman dhe shumë të tjerë.

Ai ka kompozuar: muzikë për instrumente solo, për ansamble instrumentale si dhe kompozime muzikore elektronike. Disa nga veprat e tij janë përzgjedhur dhe luajtur në festivale të rëndësishme ndërkombëtare, si: Taukay Ëeb Radio, CRM (Qendra Kërkimore Muzikore e Romës) gjatë ‘Bienaleve Internazionale di Arte Scienza e Cultura Contemporanea’, ICMC 2008 (International Computer Music Conference) Festivali Ndërkombëtar i Artit Elektroakustik dhe Polimedias, Qendra e Arteve Guarnerius në Beograd (Serbi), Festivali i 5 ditëve për muzikën bashkëkohore në Milano, Shoqata e Koncerteve të Qytetit të Noto (Sicilia ), KSHMF 2009 (Seoul International Music Music Festival 2009) në Korenë e Jugut, XIII Festivali Ndërkombëtar ‘Primavera në L’Havana’ në Kubë, Festivali Ndërkombëtar ‘Zeppelin’ Barcelona (Spanjë) dhe “Vento di Cultura 2010-2011”, Teatro Garibaldi në Enna (Sicili).

Në verën e vitit 2010, ai redaktoi efektet zanore të kompjuterit dhe shkroi muzikën për shfaqjen teatrore “Ex-Utopia”, bazuar në përkujtimin e artistit italian Paolo Volponi.

Shfaqja u realizua gjatë Festivalit VII Not’ARTE në Noto (Sicili). Në korrik të vitit 2011, i ftuar nga Instituti Italian i Kulturës – Beograd (Serbi), mori pjesë në Festivalin Ndërkombëtar të Muzikës Klasike VI të Vrnjci (Serbi), duke performuar për herë të parë pjesën e punës ‘Ai Margini’ për kitarë dhe tingujt dixhital .

Muzika e tij është botuar nga botimet “SINFONICA” të Milanos. Aktualisht ai është mësues i instrumentit muzikor në Shkollat ​​e Muzikës Italiane.

 Fabio Barbagallo do te mbajë koncertin e tij ne datën 3 qershor 2019 në sallën e koncerteve “Tonin Harapi”.

Leave a Reply

Close Bitnami banner
Bitnami